Bedankt aan de talrijke kijkers! Bekijk onze aftermovie:

Welkom op de livestreampagina van het huiskamerweekend 2020! Hier kan je alle concerten live volgen. Tel samen met ons af naar ‘les moments suprêmes’!

Maak het op 27, 28 en 29 november gezellig met de livestream van de Huldenbergse huiskamerconcerten. Vergeet de koude dagen en haal de warmte binnen met live concerten van drie heel bijzondere Vlaams-Europese artiesten. Laat hun zwoele swingende noten van jazz, pop en classic je huiskamer verwarmen. Geniet hier op deze website van drie gratis miniconcerten van 30 à 40 minuten, waarvan eentje onder het label Jazz met Pit valt.

Programma:

  • Eva De Roovere: vrijdag 27 november 2020 om 20.00u
  • Esmé Bos en Bart Voet: zaterdag 28 november 2020 om 20.00u
  • Evi Roelen en Pierre Anckaert: zondag 29 november 2020 om 15.00u

AFGELOPEN

Eva De Roovere

Een stem, van alle muzikale markten thuis

Eva De Roovere kent u van de folkrockgroep Kadril, van Oblomow en van “Kleine Blote Liedjes”. Maar vooral van haar solowerk: haar debuutalbum “De jager”, daarna volgt “Over & weer”, een derde cd “Mijn huis” en “Viert”, een album dat samenloopt met de dichtbundel “Positron”. Haar muziek krijgt platina en triple gouden awards en ze staat met Diggy Dex op 1 in de Nederlandse hitlijsten met “Slaap lekker”, zijn remix van “Fantastig toch”. Ondertussen heeft ze een boek vol brieven geschreven, 3 Engelstalige albums uitgebracht en leverde recent een nieuw album af, La Loba. Tv-kijkers genoten enkele jaren geleden van haar opmerkelijke deelname aan het programma Liefde voor muziek.

www.evaderoovere.be

AFGELOPEN

Esmé Bos en Bart Voet

Muzikaal ambachtelijk meesterschap

Van dEUS over Gabriel Rios tot Kapitein Winokio: als geschoolde (jazz)zangeres is Esmé Bos te horen op de albums van heel wat grote artiesten. Bart Voet, ooit nog lid van het waanzinnige collectief De Kakkewieten, is een veel gevraagd allround theatermuzikant. Samen rijgen Esmé en Bart voorstellingen voor muziek- en jeugdtheater en de meest uiteenlopende kunstprojecten aan elkaar. In hun repertoire gaan ze compromisloos op zoek naar pure schoonheid. Hun productie Duveltjeskermis (2000) spreekt bij wie de voorstelling zag nog steeds tot de verbeelding. Ze deden ook mee met het succesvolle mambo-orkest El Tattoo Del Tigre. In hun eigen programma’s spelen ze geleende en eigen liedjes met titels als Tres Tigres Tristes, Tu y Yo, Nachtegaal…

www.bos-voet.be

AFGELOPEN

Evi Roelen en Pierre Anckaert

A song a week

Het verhaal van Pierre Anckaert start op 1 augustus 2019. “Vanaf nu schrijf ik één song per week. In eerste instantie bleek dit een moeilijke klus. Maar na een tijdje maakte het staren naar een wit blad plaats voor heuse schrijfwoede. Paden van zinnen en noten tekenden zich in mijn hoofd. Strofes, refreinen en bridges begonnen een eigen leven, verweven met of los van elkaar. Ook de teksten evolueerden van liefde naar eenzaamheid, actualiteit, sociale media, het stadsleven en een onenightstand. Fictie of realiteit? Dat laat ik in het midden. De muziek voedde de tekst en omgekeerd. Geen systeem, enkel een wekelijkse lokroep. Wat eerst onbereikbaar leek, is dat niet meer. Voor ik het doorhad, blikte ik 20 songs in. Welke songs zijn de ‘blijvers’? Laten we dat samen ontdekken.”

www.pierreanckaert.com

livestream verzorgd door:

klank en belichting door:

Hoe bekijk ik een livestream?

BEELD
Open de livestream een kwartiertje voordat het huiskamerconcert start. Dit geeft je de tijd om nog even alles te controleren. Doorgaans starten we de livestream 15 min voor aanvang met een testbeeld -en geluid. Gebruik bij voorkeur een laptop of desktop met een bedrade internetverbinding. Zet de videospeler op ‘volledig scherm’ (full screen), zo kan je de videobeelden aan maximale grootte bekijken op jouw scherm. Sluit je drager (laptop, smartphone of tablet) aan op de netstroom, zo ben je zeker van een ononderbroken kijk -en luisterplezier. Tip voor wie kijkt met een smartphone of tablet: d
eactiveer de automatische schermvergrendeling van je smartphone of tablet.

GELUID
Gebruik een kwalitatieve hoofdtelefoon of luidsprekers zodat je ten volle kan genieten van de huiskamerconcerten.

STREAMSTOOT